جدول اضافه حقوق بازنشستگان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ | مابه‌التفاوت پرداختی فروردین بازنشستگان در خرداد واریز می‌شود پیش‌بینی بارش باران در بیشتر مناطق کشور (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان راه‌اندازی ۶۰۵ پویش مردمی برای کاشت درخت در خراسان رضوی رمزگشایی از ۲۹ فقره سرقت کابل های برق در طرقبه شاندیز  ساخت دستگاه‌های تولید کمپوست برای استفاده خانگی انفجار مرگبار یک منزل مسکونی در قوچان + تصاویر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعتراف تکان دهنده سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت شتابزدگی و عجله؛ علت ۸۴ درصد از حوادث برقی خراسان رضوی جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟ آمار بالای پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی | ۲۰ توصیه مهم و کاربردی برای مراقبت از دندان کودک دلایلی که موجب تلخی دهان می‌شود + راهکار‌هایی برای رفع آن با تغییر رنگ زبان‌تان، بفهمید که چه بیماری دارید زمان برگزاری مجدد نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان سیل‌زده خراسان جنوبی اعلام شد معمای پرونده خونین برادرکشی در مشهد (۱۱ اردیبهشت) معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد+سند سارق انباری خانه‌ها دستگیر شد
سرخط خبرها

کی بود، کی بود، من نبودم

  • کد خبر: ۶۴۰۵۰
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
کی بود، کی بود، من نبودم
محسن موسوی زاده - روزنامه‌نگار
این روز‌ها پیدا کردن مقصر گسترش کرونا شبیه بازی «کی بود، کی بود، من نبودم» دوران کودکی شده است. همه سعی می‌کنند تقصیر‌ها را به گردن دیگری بیندازند، اما به راستی مقصر این وضعیت چه افرادی هستند؟ مردم، مسئولان بهداشتی یا مسئولان وزارت صمت؟

همین یک ماه پیش بود که وزیر بهداشت در آستانه نوروز گفت التماس می‌کنم مردم به مسافرت نروند تا کرونا گسترش نیابد و در توضیح چرایی التماس کردنش، اعلام کرد که وزیر بهداشت باید دست ببوسد که به درخواستش عمل شود. حالا که در اواخر فروردین قرار داریم و مدام آمار کرونا درحال گسترش است، مشخص شده است که نه تنها هیچ فردی این التماس‌های وزیر بهداشت را جدی نگرفته، بلکه روش توزیع اقلام اساسی مانند مرغ و روغن و تشکیل صف‌های طولانی، سبب تشدید بیماری کرونا شده است.
 
در چرایی وقوع این مسئله، عده‌ای بر روی فرهنگ مردم انگشت گذاشته اند و معتقدند ضعف‌هایی که در فرهنگ عامه وجود دارد، موجب بروز چنین مسئله‌ای شده است. برخی دیگر معتقدند که سیاست گذاران در حوزه بهداشت و اقتصاد، سیاست‌ها و راهبرد‌های نامناسبی را در پیش گرفته اند و همین مسئله سبب گسترش بحران کرونا شده است. این افراد می‌گویند درصورت تغییر راهبرد‌ها در حوزه اقتصاد و بهداشت، می‌توان به نتایج بهتری دست یافت.

حال سوال اینجاست که وزارت بهداشت و وزارت صمت و سایر وزارتخانه‌های اقتصادی که بیشترین دسترسی به آمار و پژوهش‌ها را دارند، آیا به راستی دچار ضعف اطلاعات هستند و همین مسئله سبب عملکرد ضعیف آن‌ها شده است؟ پاسخ خیر است.

وزارت بهداشت و وزارتخانه‌های اقتصادی، آمار و ارقام را دارند و حتی تا حد زیادی از موانع آگاهی کامل دارند، با این حال ضعف نهادی این وزارتخانه‌ها سبب می‌شود خروجی آن‌ها در مهار کرونا ضعیف باشد. به عبارتی آنچه اکنون تحت عنوان انتخاب بین سلامتی و اقتصاد و بازی دوسرباخت مطرح می‌شود، چیزی نیست جز تجلی ضعف‌های نهادی متولیان بهداشت و اقتصاد که سال هاست وجود دارد و اکنون خود را در بحران کرونا نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد حالا که این ضعف‌ها آشکار شده است، باید اقدامی جدی برای اصلاح نهاد‌های ذکرشده و توانمند شدن آن‌ها انجام دهیم تا خروجی آن‌ها متوسل شدن وزیری به التماس کردن نباشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->